Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Προσπάθησαν να κάψουν οικογένεια Ιρακινών στην Θεσσαλονίκη

Ρατσιστική- εμπρηστική επίθεση με μολότοφ πραγματοποίησαν άγνωστοι, τα ξημερώματα της Τρίτης, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Νεάπολης στη Θεσσαλονίκη. 

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στη 1.30 τη νύχτα σε ανώγειο διαμέρισμα, όπου διαμένει οικογένεια προσφύγων από το Ιράκ. 

Συγκεκριμένα, στο διαμέρισμα διαμένει ζευγάρι Ιρακινών προσφύγων μαζί με τα τρία τους παιδιά, στο πλαίσιο του προγράμματος ενοικίασης διαμερισμάτων σε οικογένειες προσφύγων. 

Την στιγμή της επίθεσης, μάλιστα, στο σπίτι φιλοξενούνταν και τέσσερα ακόμα παιδιά, κάνοντας την επίθεση εξαιρετικά επικίνδυνη.  

Για το γεγονός ότι δεν θρηνήσαμε κάποιο θύμα ή κάποιον τραυματισμό, ευθύνεται η τύχη, καθώς η μολότοφ κατέληξε στο μπαλκόνι του σπιτιού προκαλώντας φωτιά. 

Την φωτιά τελικά κατάφερε να σβήσει ένα από τα άτομα που διέμεναν στο σπίτι, με τη βοήθεια γειτόνων και έτσι δεν χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής. 

Στην συνέχεια, αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο συνέλεξαν υπολείμματα της μολότοφ, ενώ την υπόθεση ερευνά το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ. 

Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός ότι στο παρελθόν οι ένοικοι είχαν λάβει απειλητικά μηνύματα. 

Ακόμα, σύμφωνα με την μαρτυρία του πατέρα που βγήκε στο μπαλκόνι για να σβήσει την φωτιά και να μην κινδυνεύσει ο ίδιος και η οικογένειά του, πρόλαβε να δει κάποιους νεαρούς να τρέχουν στο δρόμο. 

Πέραν του συμβάντος, κατά το οποίο ευτυχώς δεν είχαμε κάποιο θύμα, οι κάτοικοι του σπιτιού υπέστησαν ψυχολογικό σοκ και δεν κατάφεραν να κοιμηθούν όλη τη νύχτα.  

Η οικογένεια ζει στην πόλη τα τελευταία 2 χρόνια και ως τώρα δεν είχε κανένα πρόβλημα με τη γειτονιά, το σχολείο και την τοπική κοινωνία, πέραν των πρόσφατων απειλητικών μηνυμάτων.  

Κάτι που δυστυχώς άλλαξε χθες.  

Είναι από μόνο του σοκαριστικό το γεγονός ότι μία οικογένεια ξεριζώθηκε από τον τόπο της, ώστε να γλιτώσει από την φρίκη του πολέμου και να προσπαθήσει να ξεκινήσει ξανά από το μηδέν μία φυσιολογική ζωή και να ενσωματωθεί σε μία νέα κοινωνία.  

Και τελικά, γνωρίζει και μία νέα φρίκη. Αυτή του ρατσισμού.

www.ripes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου