Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Αλληλεγγύη στον αγωνιστή, απεργό πείνας Σπύρο Χριστοδούλου



Από τις 14/1 ο κοινωνικός κρατούμενος Σπύρος Χριστοδούλου βρίσκεται σεαπεργία πείνας. Δεν διεκδικεί κάτι περισσότερο από όσα πρεσβεύει ο«νόμος» αυτών που καθορίζουν με βάση τα συμφέροντά τους ποιος και πόσοθα βρεθεί πίσω τα κάγκελα. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται το μέγεθος του καθεστωτικού ψεύδους περι νομιμότητας και ισονομίας.
Ακόμα και αυτά που υποτίθεται ότι είναι δεδομένα είναι πάντα υπό αίρεση ανάλογα μετις αυθαίρετες διαθέσεις της αστικής δικαιοσύνης και τις προτιμήσειςτων «λειτουργών» της.
Αξίζει να δούμε και κάτι ακόμα: σήμερα στηνεξουσία και άρα στην διαχείριση της «δικαιοσύνης» βρίσκεται ο Σύριζα.Ένα κόμμα, που όπως ήταν αναμενόμενο, τώρα που έχει γαντζωθεί στηνεξουσία έχει αποτινάξει όλες τις δικαιωματικές πομφόλυγες που τονανέβασαν σε αυτή.
Για άλλη μια φορά, και η περίπτωση του απεργού πείναςΣπύρου Χριστοδούλου μας το δείχνει ξεκάθαρα, οφείλουμε να πούμε πως«ίδια είναι τα αφεντικά δεξιά και αριστερά».
Οφείλουμε όμως και πάλι να πούμε πως αντίστοιχα, ο κόσμος του αγώναπαραμένει κι αυτός σταθερός στις αξίες της αλληλεγγύης και τηςαντίστασης στις κατασταλτικές μεθοδεύσεις.
Ο Σπύρος Χριστοδούλου γράφει:"Σήμερα στις 14/1/19 και ώρα 10:00π.μ. ξεκίνησα την απεργία πείνας πουείχα προαναγγείλει ότι θα προβώ και σας υπόσχομαι ότι θα το φτάσω μέχριτέλους, και όποιο και αν είναι το κόστος για την υγεία μου δεν μουκαίγεται καρφί.
Άλλωστε όλοι οι πραγματικοί αγώνες κερδίζονται με θυσίες.
Θέλω να ξέρετε όλες και όλοι ότι σας ευχαριστώ μέσα από τηνκαρδιά μου και θα μάχομαι πάντα για ένα ονειρεμένο αύριο, με γνώμονα το δίκαιο αψηφώντας το οποιαδήποτε κόστος. Άλλωστε η ζωή με τον θάνατοέχουν ένα κοινό σημείο με όλους μας, το πραγματικό, αληθινό και τίμιο αγώνα."
Εμείς στεκόμαστε στο πλευρό του.
Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Σπύρο Χριστοδούλου
Πορεία αλληλεγγύης: Παρασκευή 15/2, Προπύλαια, 18.00

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ - περιφέρεια Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου