Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Η Μακεδονία και τα λοιπά παραμύθια της Χαλιμάς

Οι πρόσφατες συνταγματικές αλλαγές στη Δημοκρατία της Μακεδονίας και η σκόνη που σήκωσε εκ νέου η συζήτηση για την αναγνώριση του ονόματός της θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η αρχή τους τέλους μιας πολιτικάντικης φαρσοκωμωδίας.
Δεν αξίζει να μπούμε στον κόπο να αναλύσουμε τα γεωγραφικά και ιστορικά δεδομένα, ούτε τον τρόπο που ο επικυρίαρχος ελληνικός ιμπεριαλισμός και οι εγχώριες καπιταλιστικές δυνάμεις, σε αγαστή συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους νατοϊκούς και δυτικοευρωπαϊκούς συμμάχους προς όφελος των δικών τους πολιτικών, γεωστρατηγικών και οικονομικών συμφερόντων, υποχρέωσαν μια μικρή χώρα να αλλάξει το σύνταγμά της.
Το φαινόμενο της πολιτικάντικης υστερίας βασισμένο στο ψευδεπίγραφο θεώρημα ότι «η Μακεδονία είναι ελληνική» ταυτόχρονα με τις ονειρώξεις περί αλυτρωτισμού, εθνικών συνόρων, γλώσσας και ανιστόρητων παραλογισμών, δημιουργεί πάλι τις συνθήκες επανεμφάνισης της ακροδεξιάς, του εθνικισμού και των πατριδοκάπηλων γραφικών μακεδονομάχων. Το σύμβολο αντιπαράθεσης μεταξύ δύο φτωχών λαών είναι το αιματοβαμμένο σπαθί ενός ψυχοπαθή εγκληματία (μέγας Αλέξανδρος) και όχι η απείρως σημαντικότερη κληρονομιά της γραμματείας του Αριστοτέλη.
Τα πολιτικά πτώματα βρήκαν την ευκαιρία «να βγάλουν τα κουφάρια τους από τις ντουλάπες» δηλητηριάζοντας άλλη μια φορά την περιρρέουσα ατμόσφαιρα -χρησιμοποιώντας την γνωστή ρητορική εθνικισμού, ρατσισμού και μισαλλοδοξίας- που εκτρέφει τον κοινωνικό εκφασισμό, εκμεταλλευόμενοι τα δήθεν ανιστόρητα συναισθηματικά αντανακλαστικά εθνικού και σοβινιστικού μεγαλοϊδεατισμού μιας μερίδας του κοινωνικού ιστού.
Η αυτοαποκαλούμενη «πατριωτική αριστερά» -και μόνο η αναφορά του συγκεκριμένου όρου προκαλεί θυμηδία- μαζί με όλα τα υπόλοιπα ιδεοληπτικά σύνδρομα περί «αντι-σκοπιανής» γραμμής που κουβαλά, στέκεται ανήμπορη να αντιληφθεί ότι η πολιτική συμπόρευση με τα κατακάθια του εθνικισμού ανοίγει το δρόμο στον ίδιο το φασισμό και όλες τις ακραίες εκφάνσεις του.
Το ίδιο και το αφήγημα των ίσων αποστάσεων του ΚΚΕ όπως εκφράστηκε μέσω μιας συντονισμένης ιστορικής, πολιτικής και ιδεολογικής παραχάραξης πως «το μακεδονικό έθνος είναι τέχνασμα και ανακάλυψη του ιμπεριαλισμού και του ΝΑΤΟ» ή με τα ιστορικά ψεύδη και τη θολούρα του ισχυρισμού ότι «δεν πληρούνται τα κριτήρια ύπαρξης έθνους και γλώσσας όπως τα έθεσε ο Στάλιν» στο αντίστοιχο έργο του. Δε μας ξαφνιάζει η στάση του ΚΚΕ, εκλογές έρχονται, λογικά σκέφτονται οι επαγγελματίες ζητιάνοι ψηφοθήρες.
Το νέο φασιστικό, ακροδεξιό, εθνικιστικό, και ρατσιστικό μέτωπο που εγκολπώνεται μανιπιουλαρισμένο εντός της ΝΔ, για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους, με το ακροδεξιό συνονθύλευμα των νεοναζιστών ιπποκόμων -του πολιτικού και μη υποκόσμου - της δολοφονικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και όλων των παραφυάδων που ξεφυτρώνουν γύρω από τις εξέδρες των συλλαλητηρίων, προετοιμάζουν την επόμενη μέρα στο πλαίσιο εξυπηρέτησης από το εντεταλμένο πολιτικό προσωπικό αναφορικά με το νέο εθνικιστικό, φονταμενταλιστικό, κατασταλτικό σχέδιο ενάντια στους λαούς και την εργατική τάξη στα Βαλκάνια και την Ευρώπη.
Το αντικρατικό, αντιεξουσιαστικό και διεθνιστικό μέτωπο οφείλει συσπειρωμένο να εμποδίσει κάθε προσπάθεια εθνικιστικής κρατικής βίας, εγκαθίδρυσης ψευδεπίγραφων συνόρων και αποκλεισμού κάθε μειονότητας.Η αναγκαιότητα να αντιπαρατάξουμε σε αυτά τα φαινόμενα την κοινωνική και πολιτική αλληλεγγύη, το διεθνισμό και το μαχητικό αντιφασισμό στο δρόμο, είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.
Να τους τσακίσουμε χωρίς έλεος!
Ενάντια σε κάθε είδους εθνικισμούς και πολέμους.
Ενάντια στον ιμπεριαλισμό, το σοβινισμό και κάθε αποκλεισμό για αυτοπροσδιορισμό και αυτοδιάθεση των λαών.
Ενάντια σε κάθε εθνικιστικό, ακροδεξιό, νεοφασιστικό ανιστόρητο ιδεοληπτικό παροξυσμό.
Οι λαοί και η εργατική τάξη δεν έχουν σύνορα, φράχτες και πατρίδα.

                                                                Αναρχική Συλλογικότητα «ΜΑΣΟΒΚΑ»                                                                                     Εξέγερση για την Κοινωνική Επανάσταση, την Αναρχία, τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό
                                                  Επικοινωνία με την συλλογικότητα: masovka@espiv.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου