Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Ειρήνη τέλος! Να οξύνουμε τον ταξικό πόλεμο



Με αφορμή την κρίση, μας είπαν να σφίξουμε και άλλο το ζωνάρι για να σωθούν τα αφεντικά. Τα σκλαβοπάζαρα που προωθούν εργαζόμενους μέσω προγραμμάτων για δήθεν απόκτηση εργασιακής εμπειρίας ( Voucher κτλ ) αυξήθηκαν. Οι εργαζόμενοι αυτοί,για ένα χαρτζιλίκι, καλύπτουν οργανικά κενά, δουλεύουν εξαντλητικά ωράρια και δεν έχουν εργασιακά δικαιώματα.
22χρονη Ουκρανή έχασε τη ζωή της στη Ζάκυνθο, ενώ έκανε την πρακτική της σε ξενοδοχείο του νησιού. Η κοπέλα ήταν ειδικευόμενη με πρόγραμμα της ΕΕ για 300 ευρώ (Πρόγραμμα Κοινοτικής Οδηγίας Μπολγκεστάιν). Η κύρια απασχόληση της ήταν στη ρεσεψιόν αλλά από ότι φαίνεται αναγκαζόταν να καθαρίζει και τα δωμάτια του ξενοδοχείου.
Μετά τα εξαντλητικά 12ωρα χωρίς ρεπό και τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, ως αποτελέσματα την καταπόνηση του οργανισμού και την υπερκόπωση, η κοπέλα αφού λιποθύμησε την ώρα που εργαζόταν, ξεψύχησε στο δρόμο για το νοσοκομείο, ενώ γίνεται λόγος και για λιποθυμικό περιστατικό και άλλου εργαζομένου.
Έχουμε να κάνουμε με μια μορφή σύγχρονης ΔΟΥΛΕΙΑΣ που δεν σέβεται ούτε στο ελάχιστο την ανθρώπινη ύπαρξη.Αυτά τα περιστατικά είναι αμέτρητα στην Ελλάδα, όσον αφορά υπαλλήλους σεζόν σε τουριστικές περιοχές και όχι μόνο, όπου εργάζονται όλη μέρα για παραπάνω από 4 μήνες. Ειδικά σήμερα όπου οι εργοδότες έχουν την πεποίθηση ότι επειδή σου προσφέρουν εργασία σου κάνουν χάρη και μπορούν να ζητήσουν από σένα το οτιδήποτε.
Πίσω από τα πολυτελή ξενοδοχεία, τα πανάκριβα εστιατόρια και γενικά όλες τις κοσμοπολίτικες περιοχές που είναι οι καλοκαιρινοί προορισμοί, θα δούμε χιλιάδες άτομα καταπιεσμένα,  να δουλεύουν σκληρά χωρίς καμιά απολύτως ανταμοιβή, για τους κηφήνες που τους ρουφάν το αίμα, ενώ αυτοί συνεχίζουν αδιάκοπα να πλουτίζουν.
Ως Αναρχικοί δεν μπορούμε να εγκλωβιστούμε στα στεγανά μιας στείρας θεωρητικής διεκδίκησης, αυτά που δεν μας τα δίνουν ειρηνικά θα τα πάρουμε μονοί μας, με την βία. Γιατί αυτό είναι που φοβούνται οι κρατιστές και τα υποχείρια τους και εμείς δεν θα ησυχάσουμε αν δεν καταστρέψουμε και τον τελευταίο από αυτούς, ως το τέλος της αφθονίας τους.
Αρνούμαστε την υποταγή, να δούμε τους σκλάβους ελεύθερους και τους αφέντες κρεμασμένους.
Για να ανθίσει ένας νέος κόσμος, πρέπει να καταστρέψουμε κάθε τι παλιό, ως την κατάργηση των προνομίων, έχουμε πόλεμο.
Άναρχες κραυγές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου