Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

Κάλεσμα στο εφετείο για τη Ζackie Oh/Zak

 


Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στο Μικτό Ορκωτό Αθηνών αναμένεται να ξεκινήσει μετά από τρομακτική καθυστέρηση και εξόφθαλμες μεθοδεύσεις, η δίκη για την άγρια δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου/ της Zackie Oh.

Γνωρίζουμε ήδη ότι αυτή η υπόθεση θα οδηγηθεί στο δικαστήριο με την ηπιότερη δυνατή μεταχείριση, καθώς οι κατηγορούμενοι δε διώκονται γι’ αυτό που διέπραξαν και με φρίκη είδαμε όλα στις οθόνες μας, δηλαδή ανθρωποκτονία από πρόθεση αλλά για θανατηφόρο σωματική βλάβη. Επίσης, δε διερευνήθηκαν οι ευθύνες όλων των αστυνομικών που ήταν παρόντες στο έγκλημα, ούτε εκείνων που σκόπιμα αμέλησαν να συλλέξουν πολύτιμο υλικό στο πλαίσιο της έρευνας.

Γνωρίζουμε επίσης, ότι αν ένα δυναμικό και πολύχρωμο κίνημα αλληλεγγύης δε βρισκόταν στο δρόμο επί 25 μήνες, διατρανώνοντας ότι δεν πρόκειται να ξεχάσει, ούτε να συμβιβαστεί, μάλλον δε θα φτάναμε ποτέ σε δίκη, αφού ξεκάθαρα ο αρχικός στόχος του κράτους ήταν η συγκάλυψη.

Γι’ αυτό την Τετάρτη και όσες φορές χρειαστεί, θα είμαστε εκεί. Θα διεκδικήσουμε δικαιοσύνη.

Μέσα κι έξω από το δικαστήριο. Θα κουβαλάμε μαζί τη νίκη του αντιφασιστικού κινήματος στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης αλλά και την αποφασιστικότητα να στεκόμαστε κάθε μέρα απέναντι στο φασισμό και το ρατσιστικό μίσος. Θα κουβαλάμε μαζί μας την οργή που δεν ξεθύμανε για τη βαρβαρότητα που συντελέστηκε στο σώμα του Ζακ, για την εμφυλη βία και τη ΛΟΑΤΚΙφοβία που σφίγγει τη θηλιά πάνω μας, για τις ταξικές, εθνοτικές και έμφυλες ιεραρχήσεις και τους αποκλεισμούς που κάνουν απροσπέλαστες και απειλητικές τις πόλεις. Θα κουβαλάμε μαζί την επιθυμία μας να ζήσουμε όπως μας αρέσει μακριά και έξω από τις ασφυκτικές και ματωμένες νόρμες της «κανονικότητας».

Και μέσα σ’ αυτά θα υπάρχει η Zackie. Θα είναι πιο ζωντανή από τους δολοφόνους της.

Συγκέντρωση:

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, στις 9πμ, στο ΜΟΔ (Δέγλερη 4)

Ανοιχτή Συνέλευση για τον Ζακ/ τη Zackie

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου