Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Συνήγορος των Κοσκωτά – Σμπώκου – Περίανδρου ο αδελφός του Μιχαλολιάκου

Πόσοι άνθρωποι άραγε γνωρίζουν ότι ο ηγέτης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος έχει αδελφό που λέγεται Τάκης Μιχαλόλιας ; Ελάχιστοι.
Ο Τάκης Μιχαλόλιας (που έχει αλλάξει το πραγματικό του επώνυμο) είναι γνωστός δικηγόρος (ποινικολόγος), ομοϊδεάτης του Ν. Μιχαλολιάκου και νομικός σύμβουλος ή συνήγορος υπεράσπισης σε διάφορες πολύκροτες υποθέσεις. Ήταν συνήγορος του Γιώργου Κοσκωτά στην πολύκροτη δίκη (σκάνδαλο Κοσκωτά). Επίσης, έχει υπερασπιστεί τον ηγούμενο Εφραίμ (που κατηγορήθηκε για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου), τον ακροδεξιό εκδότη (της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα») Γρηγόρη Μιχαλόπουλο (που καταδικάστηκε για πλαστογραφία σε βαθμό κακουργήματος, για απόπειρα εκβιασμού και για εκβίαση κατ' εξακολούθηση), τον γνωστό ακροδεξιό «Περίανδρο» (πρώην υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής) που έχει καταδικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος του μεγαλοεπιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη και της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του προφυλακισμένου (βουλευτή και υπουργού του ΠΑΣΟΚ) Άκη Τσοχατζόπουλου.

Νίκος Μιχαλολιάκος – Τάκης Μιχαλόλιας : δύο αδέλφια, ομοϊδεάτες και συνοδοιπόροι. Υπηρέτησαν και οι δύο πιστά το χώρο της ακροδεξιάς και συνεχίζουν και σήμερα να κάνουν το ίδιο. Ας μην ξεχνάμε ότι και τα δύο αδέλφια έχουν μια θητεία στην ΕΠΕΝ, δηλαδή στο κόμμα των ακροδεξιών χουντικών. Πολλά χρόνια πριν την ΕΠΕΝ, το 1963, ο Παναγιώτης Μιχαλόλιας ήταν «υπεύθυνος υποψηφίων φοιτητών ΕΚΟΦ» και μέλος της ΕΡΕΝ (κομματική νεολαία της ΕΡΕ).
Τη δεκαετία του ’80 ο Μιχαλόλιας έχει τη δική του θέση στα ψηφοδέλτια της ΕΠΕΝ.
Αυτό τον καιρό, ο  Τάκης Μιχαλόλιας είναι συνήγορος του Γιάννη Σμπώκου, στελέχους του ΠΑΣΟΚ και πρώην βουλευτή που δικάζεται για την υπόθεση διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος από εξοπλιστικά προγράμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου